Rozpoczynamy badania! Mleko matki wolne od wirusa ratunkiem na czad epidemii SARS-CoV-2Wskazówki jak skutecznie i bezpiecznie pomóc matce w utrzymaniu laktacji do czasu wyleczenia z COVID-19 lub wykluczenia chorobySTANOWISKO FUNDACJI BANK MLEKA KOBIECEGO WS. RYZYKA TRANSMISJI WIRUSA SARS CoV-2 OD MATKI DO DZIECKA W OKRESIE CIĄŻY I LAKTACJI Stanowisko Europejskiego Stowarzyszenia Banków Mleka EMBA dotyczące bankowania mleka kobiecego w związku z COVID-19;Raport z badania zgodności marketingu produktów dla niemowląt i małych dzieci w Polsce z Międzynarodowym Kodeksem Produktów Zastępujących Mleko Kobiece i Kolejnymi Rezolucjami WHAKonferencja NET-CODE już jutro w Warszawie!Konferencja PROLACTA w PoznaniuZapraszamy na konferencję do SkierniewicZapowiedzi. Zjazd EMBA po wakacjachWakacje, wakacje...Dzień Honorowej Dawczyni 2019Karmię długo - akcja społeczna. Dołącz się!1% dla Fundacji Bank Mleka KobiecegoRzeszów z wizytą studyjną w WarszawieOtwarcie banku mleka w ŁodziKonferencja Laktacyjna Gdynia 2019Rekomendacje dotyczące zakładania i prowadzenia banków mleka w Europie: raport EMBAWizyty studyjne w Toruniu i WrocławiuBiuletyn 1/2019 Fundacji Bank Mleka KobiecegoXII Zjazd Centrum Nauki o Laktacji, 7-8.06.2019NetCode w Polsce. Będzie monitoring marketingu preparatów mlekozastępczych.Lublin odwiedził Pro Familię w RzeszowieRuszają wizyty studyjne w bankach mlekaNagroda Ministra Nauki dla dr Wesołowskiej!Konferencja Prolacta. 10 listopada w PoznaniuPrzygotowania do spotkania EMBA Nasza reprezentacja w JaponiiKonferencja "Wielowymiarowość zdrowia" w SkierniewicachKonkurs Ministerstwa Zdrowia dla banków mlekaSzkolenie o bezpieczeństwa mleka. Dla rodziców. Warszawa, 20.06.208Konkurs Ministerstwa Zdrowia na Banki MlekaZapytanie ofertoweWygrana dr Eleny Sinkiewicz-Darol w konkursie w GlasgowNowość w artykułach naukowychJest bank mleka w RzeszowiePoczuj Swoją Siłę - konkurs. Głosowanie internetowe!Pierwsze urodziny Banku Mleka we WrocławiuKampania Społeczna Rozbijbankmleka.plMonografia o bankach mleka. Już jest!Konferencja prasowa, 08.11.2017 godz. 11.00Oświadczenie medialne w sprawie oferty sprzedaży kawy z mlekiem kobiecymProfesor Kornacka o I Ogólnopolskiej Konferencji Banków Mleka KobiecegoKonkurs Ministerstwa Zdrowia dla banków mleka KobiecegoPrezentacja wyników Laktotech - sukces na zjeździe PTN!Po Zjeździe EMBA, Glasgow 05-06.10.2017Oświadczenie Zarządu Ogólnopolskiej Federacji Organizacji PozarządowychOświadczenie w związku z informacjami medialnymi dotyczącymi działalności Fundacji Bank Mleka KobiecegoWizyta Tany Cassidy Potrzebny wolontariuszPrzygotowania do I Ogólnopolskiej Konferencji Banków Mleka KobiecegoFundacja BMK realizuje projekt w ramach Narodowego Programu ZdrowiaBroszura Liczy się każda kropla w wersji do pobraniaLaktotech - zakończyła się faza badawczaWyniki Konkursu Fundacji Bank Mleka Kobiecego o stypendium konferencyjne na zjazd EMBA, Glasgow 2017Laktotech - audyt HACCP w banku mleka w WarszawieUrodziny w OpoluIV Zjazd Europejskiego Stowarzyszenia Banków Mleka EMBA w GlasgowKonkurs na stypendium konferencyjne na IV Zjazd EMBA w GlasgowRozstrzygnięcie Konkursu na Dzień Honorowej DawczyniKolejne IV Wrocławskie Forum Neonatologiczne Nabór do badania: skład pokarmu matki, a stan odżywienia matki karmiącejTrwa nabór do badania. Jak dieta mamy wpływa na rozwój dziecka.Życzenia Świąteczne od Fundacji Bank Mleka KobiecegoRusza KONKURS PLASTYCZNY Fundacji Bank Mleka Kobiecego!Laktotech - badania hormonów, staż w HiszpaniiBank we Wrocławiu już przyjmuje mlekoLaktacja jak złoto. Konferencja on-line

AKTUALIZACJA 12.03.2020 - w związku z szybko rozwijającą się sytuacją związaną z epidemią koronawirusa oraz rozsnącą wiedzą na temat dróg transmisji zakażenia, prezentujemy zaktualizowaną wersję Stanowiska FBMK.

W związku z pojawieniem się osób zagrożonych wirusem SARS CoV-2 w Polsce, prezentujemy stanowisko Fundacji dotyczące ryzyka transmisji wirusa od matki do dziecka w okresie ciąży i laktacji oraz funkcjonowania banków mleka. Fundacja w pełni popiera opublikowane 26 lutego stanowisko Europejskiego Stowarzyszenia Banków Mleka.

Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem poniżej: