Kampania Społeczna Rozbijbankmleka.plKonferencja prasowa, 08.11.2017 godz. 11.00Oświadczenie medialne w sprawie oferty sprzedaży kawy z mlekiem kobiecymMonografia o bankach mleka. Już jest!Profesor Kornacka o I Ogólnopolskiej Konferencji Banków Mleka KobiecegoKonkurs Ministerstwa Zdrowia dla banków mleka KobiecegoPrezentacja wyników Laktotech - sukces na zjeździe PTN!Po Zjeździe EMBA, Glasgow 05-06.10.2017Oświadczenie Zarządu Ogólnopolskiej Federacji Organizacji PozarządowychOświadczenie w związku z informacjami medialnymi dotyczącymi działalności Fundacji Bank Mleka KobiecegoWizyta Tany Cassidy Potrzebny wolontariuszPrzygotowania do I Ogólnopolskiej Konferencji Banków Mleka KobiecegoFundacja BMK realizuje projekt w ramach Narodowego Programu ZdrowiaBroszura Liczy się każda kropla w wersji do pobraniaLaktotech - zakończyła się faza badawczaWyniki Konkursu Fundacji Bank Mleka Kobiecego o stypendium konferencyjne na zjazd EMBA, Glasgow 2017Laktotech - audyt HACCP w banku mleka w WarszawieUrodziny w OpoluIV Zjazd Europejskiego Stowarzyszenia Banków Mleka EMBA w GlasgowKonkurs na stypendium konferencyjne na IV Zjazd EMBA w GlasgowRozstrzygnięcie Konkursu na Dzień Honorowej DawczyniKolejne IV Wrocławskie Forum Neonatologiczne Nabór do badania: skład pokarmu matki, a stan odżywienia matki karmiącejTrwa nabór do badania. Jak dieta mamy wpływa na rozwój dziecka.1% dla Fundacji Bank Mleka KobiecegoŻyczenia Świąteczne od Fundacji Bank Mleka KobiecegoRusza KONKURS PLASTYCZNY Fundacji Bank Mleka Kobiecego!Laktotech - badania hormonów, staż w HiszpaniiBank we Wrocławiu już przyjmuje mlekoLaktacja jak złoto. Konferencja on-line

Warszawa, 06.11.2017

Oświadczenie

W związku z informacjami medialnymi dotyczącymi planowanej sprzedaży mleka kobiecego w jednej z warszawskich kawiarni informuję, że uważnie obserwujemy rozwój wydarzeń. Fundacja Bank Mleka Kobiecego od lat podejmuje starania, aby sprawa obrotu mlekiem kobiecym została uregulowana prawnie. Wyznaczony przez kawiarnię termin zobowiązuje nas do obecności na miejscu.

Jednocześnie pragnę podkreślić, że banki mleka kobiecego, które działają pod patronatem Fundacji, zgodnie z rekomendacją Europejskiego Stowarzyszenia Banków Mleka, mają charakter niekomercyjny i służą zdrowiu najmniejszych pacjentów polskich szpitali.

Dr Aleksandra Wesołowska

Prezes Fundacji Bank Mleka Kobiecego